Bavarois van asperges

  • Door
    Ans Leyten
  • Geplaatst op
    14/5/13
  • Soort gerecht
Beoordeling:
Personen:
8 a 10
Voorbereidingstijd:
5 minuten
Kook Tijd:
10 tot 20 minuten
Totale Tijd:
15 tot 20 minuten
Tip
De saus rondom gieten en garneren met de aspergepunten, gemarineerde frambozen en munttopjes.
Ingrediënten

10 bijna gaar gekookte asperges + vocht (samen 500 g)
100 g suiker
2½ dl stijfgeklopte slagroom
12 in koud water geweekte blaadjes gelatine
sap van 3 uitgeperste bloedsinaasappels (ca. 3 dl)
1 tl aardappelzetmeel
200 g verse frambozen, bestrooid met 2 el witte basterdsuiker
sap van ¼ citroen

Instructies

Houd van de asperges de punten apart voor de garnering.
De bijna gaar gekookte asperges met het kookvocht in de mixerblender pureren.
1 dl van deze puree met de suiker aan de kook brengen en hieraan de uitgeknepen gelatineblaadjes toevoegen.
Dit weer bij de overige puree voegen en op ijs laten koelen totdat het begint te stollen.
Spatel vervolgens de slagroom erdoorheen.
Deze massa in bevochtigde vormpjes gieten en in de koelkast laten opstijven.
In de tussentijd het bloedsinaasappelsap aan de kook brengen en licht binden met het in water opgeloste aardappelzetmeel.
Laten afkoelen en als het geheel te dik is, verdunnen met wat bloedsinaasappelsap.
De verse frambozen bestrooien met witte basterdsuiker en citroensap.
De puddinkjes even in een heetwaterbad zetten en lossen op koele bordjes.
De saus rondom gieten en garneren met de aspergepunten, gemarineerde frambozen en munttopjes.