Asperges met meloen

  • Door
    Ans Leyten
  • Geplaatst op
    14/5/13
  • Soort gerecht
Beoordeling:
Personen:
4
Voorbereidingstijd:
2 minuten
Kook Tijd:
15 tot 20 minuten
Totale Tijd:
17 tot 22 minuten
Tip
Druppel er wat citroensap op en bestrooi met gehakte peterselie
Ingrediënten

12 rechte gare asperges
1 kleine meloen
12 dunne plakjes rookvlees
4 blaadjes sla
zout en peper
wat citroensap
gehakte peterselie

Instructies

Houd bijvoorbeeld 12 asperges over van een vorige aspergemaaltijd.
Bewaar ze in het kookvocht.
Laat ze uitlekken.

Snijd de meloen doormidden en verwijder de pitjes.
Snijd de meloen in dunne schijven en schil die.
Was de blaadjes sla, dep die droog en leg ze op 4 bordjes.
Leg de schijven meloen erop met daarop de luchtig gevouwen plakjes rookvlees.
Leg de asperges ernaast en bestrooi die met wat zout en peper.