Asperges met lauwwarme zalm en wittewijnsaus

  • Door
    Ans Leyten
  • Geplaatst op
    14/5/13
  • Soort gerecht
Beoordeling:
Personen:
4
Voorbereidingstijd:
4 minuten
Kook Tijd:
5 minuten
Totale Tijd:
9 minuten
Tip
Schep er wat saus naast en garneer met bieslook
Ingrediënten

14 asperges beetgaar
200 gr. verse zalm, in dunne plakjes
3 eetl. koksroom
1 eetl. witte wijn
3 eetl. Bouillon
8 sprieten bieslook
zout

Instructies

Laat voor de saus de room, wijn en bouillon tot de helft inkoken.
Snij 2 asperges in kleine stukken en voeg ze bij de ingekookte saus.
Pureer de saus met de staafmixer en breng op smaak met zout.
Leg op ieder bord 3 asperges.
Verdeel de plakken zalm over de onderste helft van de asperges.
Zet dit even onder de grill , zodat de zalm warm wordt, maar van binnen rosé blijft.
Schep er wat saus naast en garneer met bieslook.