Aspergeragoût met ham
Personen:
3
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kook Tijd:
30 minunten
Totale Tijd:
40 minuten
Tip
Bij ons kun je de asperges alvast laten schillen, dit scheelt een hoop tijd!

500 g witte asperges
1 el zout
1 doosje MAGGI Saus voor Asperges
200 g hamblokjes
50 g boter
4 takjes peterselie, heel fijn gesneden

Maak de asperges schoon en snijd ze in schuine stukjes van 2 cm.
Houd de kopjes apart.
Kook de aspergestukjes 10 min. in 4 dl kokend water met wat zout. Leg de kopjes erbij en laat de asperges nog 6-7 min. koken tot ze gaar zijn.
Bereid 1 zakje MAGGI Saus voor Asperges met 50 g boter zoals op het doosje staat aangegeven.
Laat de hamblokjes in de saus warm worden.
Neem de aspergestukjes uit het kookvocht en schep ze voorzichtig door de saus, zodat de tere kopjes heel blijven.
Serveer de aspergeragoût over rijst.
Strooi aan tafel de peterselie erover.