Aspergequiche

Beoordeling:
Personen:
4
Voorbereidingstijd:
30 minuten
Kook Tijd:
45 minuten
Totale Tijd:
95 minuten
Tip
Bij ons kun je de asperges alvast laten schillen, dit scheelt een hoop tijd! Door de vorm op de hete bakplaat te zetten wordt de bodem mooi krokant.
Ingrediënten

500 g witte asperges
3 eieren
1 dl crème fraîche
6-7 velletjes diepvriesbladerdeeg
1 doosje MAGGI Saus voor Asperges
75 g geraspte Hollandse gatenkaas
versgeraspte nootmuskaat
boter om in te vetten

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden °C, laat de bakplaat in de oven.
Schil de asperges, snijd ze in schuine stukjes van 3 cm en kook ze zonder zout in 4 dl water gaar.
Laat de asperges uitlekken en afkoelen in een vergiet, bewaar het kookvocht.

Ondertussen: Splits 1 ei, klop de dooier met de andere eieren los en roer de crème fraîche erdoor.
Bekleed een met boter ingevette quichevorm met bladerdeeg en prik het deeg in met een vork.
Bestrijk de bodem met het eiwit.
Bereid 1 zakje MAGGI Saus voor Asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik voor dit recept 2 dl van het kookvocht en laat het water en de boter achterwege.
Klop met een garde de saus door het eimengsel en roer de aspergestukjes erdoor.
Breng op smaak met nootmuskaat.
Schep de ragout in de vorm en strooi er de kaas erover.
Bak de quiche in 35-40 min. gaar en krokant. Lekker met een frisse groene salade