Asperge-ijs (met fruit)

  • Door
    Ans Leyten
  • Geplaatst op
    14/5/13
  • Soort gerecht
Beoordeling:
Personen:
4
Voorbereidingstijd:
11 minuten
Kook Tijd:
15 tot 20 minuten
Totale Tijd:
16 tot 31 minuten
Tip
Lekker met vanille smaak
Ingrediënten

500 gr asperges
1 l volle melk
8 á 10 eierdooiers (afhankelijk van de grootte van de eieren)
2 ons suiker
1 vanillestokje
Zout

Instructies

Kook de asperges gaar met wat zout en suiker.
Af laten koelen en in de keukenmachine tot puree malen.
Splits het vanillestokje, schraap de pitjes eruit en doe stokje en pitjes in de melk.

Breng de melk aan de kook en laat de vanille hierin trekken.
Klop de eierdooiers met de suiker tot de substantie bleek is.
Verwijder het stokje uit de melk.

Giet al kloppend de kokende melk bij de eierdooiers.
Giet de crème terug in de pan en breng op een laag vuur, al roerend met een houten lepel, de crème tegen de kook aan.

Blijf roeren tot de crème ‘a la nappe’ is, dwz. aan de lepel blijft hangen.
Laat afkoelen en giet het door een zeef bij de aspergepuree.
Goed mengen en in een sorbettière volgens de voorschriften tot ijs bereiden.